1066 Budapest, Aradi utca 2.

+36 (70) 338 8280

H-P: 08-20:00

Aktualitások

Röntgennel kapcsolatos tudnivalók
A gyors és szakszerű kiszolgálást magas szinten képzett röntgen asszisztensek végzik, figyelembe véve a páciensek és orvosok igényeit.

Milyen típusú röntgenek léteznek?

Többfajta röntgen létezik. Van amelyik csak egy vagy több fogat és azok gyökereit mutatja meg, de egyszerre több fogról is készítenek felvételt. A kis méretű röntgenképek általában a fogak és az íny állapotának az ellenőrzésére készülnek, a gyökerek és a környező részek is látszanak rajta. A méretű röntgenfelvételek,  az egész szájat mutatják, beleértve az összes fogat és csontszerkezetet, amely fogakat tartja. A közepes méretű röntgenfelvételek, amelyek egy állkapcsot mutatnak vagy az arc egyik oldalát.

Terhesség esetén készíthető -e röntgenfelvétel?

Mindig tájékoztassa orvosunkat, ha terhes vagy akár ennek a gyanúja felmerül. Ilyenkor kivételesen óvatosan bánunk Önnel, és valószínűleg röntgent sem használunk, ha nem feltétlenül szükséges, különösen az első három hónap alatt.

Miért hagyja el a fogorvosunk a helyiséget?

A fogorvosaink hetente több száz röntgenfelvételt készítenek. A röntgensugárzás káros a személyzet egészségére, ezért el kell hagyniuk a helyiséget. A kockázat a páciensre nézve egy-két röntgenfelvétel során minimális. A munkaidő alatt viselt kis doziméter segítségével a munkatársaink ellenőrzik a sugár mennyiségét, és ezt szabályos időközönként értékelik.

Vissza